Rond de eeuwwisseling verschoof de thematiek van mijn werk, van persoonlijke ervaring en mythologische archetypen, naar meer spirituele onderwerpen. Daar kwamen keramische kunstobjecten uit voort. Zij hebben als doel een rustgevende invloed uit te oefenen op de omgeving. Ik doopte ze tot "Meditatieve kunst".

Kenmerkend waren de veelal symmetrische, ronde vormen. De energiestromen die ik zelf voelde tijdens het creatieve proces vormen tevens de basis van ontwerp en uitvoering. Later maakte ik ook houten kunstobjecten van dezelfde strekking. Daar integreerde is bergkristal en amethist in de ontwerpen.

Enerzijds vormen deze stenen een bijdrage aan het meditatieve karakter van mijn werk; anderzijds versterkt de context waarin ik de stenen plaats hun psychologische uitstraling. Dit werk is zeer geschikt om in een meditatieruimte, op een huisaltaar of in een praktijkruimte e.d. te plaatsen.

Vanuit mijn persoonlijke beleving van spiritualiteit ontsonden ook andere werken. Zo vertaalde ik mijn eigen gevoel rond Licht als metafoor voor spiritueel bewustzijn in een reeks schilderijen. En in "herfstwandeling door de Ziel", komt mijn liefde voor natuur en spiritualiteit samen in een reeks kleine potloodtekeningen gebaseerd op de mystieke ervaring van de natuur,