Ik heb me altijd aangetrokken gevoeld tot bossen en natuurlijke landschappen. Die liefde voor de natuur vertaalde ik in een aantal schilderijen, beelden en tekeningen. In deze groep ziet u de schilderijen.

uit 2002 tot 2007 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Trust

2007

Fascinerend was het moment waarop de lantaarn contrasteerde met de dreigende lucht die met rasse schreden naar de voorgrond trad. Meer uitleg over de natuur als inspiratiebron.

Aan de voet van de berk

2002

Bookboeket van 3 dikke en drie dunne stammen. Ze vormen een ster-vormige basis die uitnodigt om in te gaan staan. De krachtige indruk die deze opstelling op mij maakte heb ik vertaald naar dit schilderij. Meer uitleg over de natuur als inspiratiebron.    

Schemering

2002

Dit drieluik straalt de rust uit van een avondlijke schemering. Zwarte bomentoppen contrasteren met het resene blauw. Meer uitleg over de natuur als inspiratiebron.

Drie gezusters

2002

Ik heb altijd een voorliefde gehad voor zilverberken. Het zijn sierlijke en lieftallige bomen die in elk seizoen verbazen met hun kleurenpracht.  Dit boeketje berken herinnert mij aan de band die ik heb met mij twee zussen. Alle drie zijn we zo anders maarwe zijn - ondanks de fysieke afstand - voor het leven met elkaar verbonden. Meer uitleg over de natuur als inspiratiebron.  

Beukenwortels

2002

De voet van drie beukenwortels, elk op een eigen paneel in dit drieluik. Meer uitleg over de natuur als inspiratiebron.

Trees eating light

2007

Een kleurrijke lucht die als het ware vibreert tussen de takken van de populieren. Samenspel van licht en lucht tussen de boomkruinen. Meer uitleg over de natuur als inspiratiebron.

Leven op leven

2002

Leven en dood zijn in de natuurgeen aan elkaar tegenovergestelde gegevens. Ze vloeien in elkaar over, bevestigen elkaar als gelijkwaardige hoedanigheden van het bestaan. De mens die onderscheid maakt met zijn verstand, scheidt daarmee zichzelf af van alle natuurlijke processen. Meer uitleg over de natuur als inspiratiebron.

Stilte

2002

De ervaring van het verglijden van het ego-bewustzijn naar "zijn" op het moment dat je jezelf geconfronteerd voelt met de stille en donkere krachten van de natuur.   Meer uitleg over de natuur als inspiratiebron.

Little Giant

2007

Een kale boom die afsteekt tegen een koele winterse avondlucht. Door het kikkerperspectief roept de boom associaties op met sprookjes en legendes. Meer uitleg over de natuur als inspiratiebron.

Home is where the wind blows

2007

Monumentaal drieluik. zeer expressief. Veranderlijk bij verschillende lichtinval door gebruik van metallic kleuren in de ondergrond. Dik opgezet met plamuurmes en kwast. Zicht op dijk. Zijkanten zijn mee geschilderd. Meer uitleg over de natuur als inspiratiebron.